Informaţiile referitoare la faptul că un copil de aproape 2 ani, din Vezendiu, ar fi murit după o bătaie adminstrată de părinţi sunt false, este concluzia la care au ajuns organele judiciare.

După ce un copil de aproape doi ani din Vezendiu a decedat la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare, unde a ajuns cu mai multe leziuni la nivelul capului şi cu o mână ruptă, s-a vehiculat în mediul online că leziunile ar fi fost provocate în urma unei bătăi primite din partea părinţilor.
În urma investigaţiilor efectuate, organele judiciare au constatat faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce se juca cu alţi copii, copilul în cauză a căzut şi şi-a rupt umărul. La faţa locului a fost chemată ambulanţa, iar copilul a aut parte de îngrijiri medicale.
După ce a revenit în sânul familiei, starea copilului s-a agravat. A fost chemată din nou ambulanţa, iar copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare. În urma autopsiei, medicul legist a stabilit că moartea s-a produs ca urmare a leziunilor suferite.
Sesizate de medici, autorităţile judiciare au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. În urma anchetei, a reieşit că copilul a decedat în urma rănilor suferite în timpul accidentării şi în niciun caz acestea nu au provenit de la o eventuală bătaie.