Încă de la înfiinţare, portalul Opinie de Carei a militat pentru buna înţelegere şi respectul reciproc între toate etniile care trăiesc în Carei şi în zona Careiului, încercând să scoată tot timpul în evidenţă multiculturalitatea caracteristică.

Tocmai din acest motiv, niciodată nu au fost publicate ştiri în care cuvintele cheie să fie întotdeauna românii contra maghiarilor sau România contra Ungaria. Singurele ocazii în care au fost folosite menţiuni referitoare la etnie a fost atunci când s-au marcat sau s-au sărbătorit evenimente specifice etniei respective.
Opinie de Carei nu a avut, nu are şi nici nu va avea nimic împotriva românilor, maghiarilor, şvabilor, romilor sau altor etnii. Aşa ceva nu este posibil în acest secol, într-o ţară civilizată, membră a Uniunii Europene.
De asemenea, portalul Opinie de Carei nu insistă permanent asupra lucrurilor din trecut. Au existat momente dureroase chiar în istoria destul de recentă, în care s-au întâmplat lucruri regretabile, cu care nu se poate mândri nimeni. Ştim că nu trebuie să uităm de ele, dar ştim şi faptul că trebuie să facem tot posibilul ca ele să nu se mai repete.
În loc să tot insiste asupra unor astfel de evenimente dureroase şi regretabile, portalul Opinie de Carei încearcă să promoveze buna înţelegere şi respectul reciproc între etniile conlocuitoare. Este mai important să găsim lucrurile care ne unesc decât cele care ne dezbină doar pe criteriul apartenenţei etnice.
Din aceste motive, considerăm că persoanele care, într-un limbaj de mahala, afirmă că portalul Opinie de Carei are ceva împotriva românilor, a maghiarilor, a şvabilor sau a romilor trăiesc într-o realitate paralelă sau nu şi-au luat la timp biluţele. Din contră, chiar acuzatorii respectivi practică constant dezinformarea, instigarea şi învrăjbirea interetnică. Dar, vorba aceea, despre cei care au fost aruncaţi la tomberonul vieţii publice careiene să pomenim numai de bine.
Noi să fim sănătoşi, să ne respectăm reciproc şi să fim mândri că suntem careieni, indiferent de naţionalitatea noastră. Cititorilor noştri care urmează să sărbătoresc Paştele le urăm „Paşte binecuvântat!”, iar celor care vor sărbători Floriile să aibă parte de împliniri, linişte şi lumină în suflet.
Szasz Lorand,
Redactor şef al portalului Opinie de Carei