În ședința extraordinară de joi după amiază, Consiliul Local Carei a aprobat trei proiecte de renovare energetică, care vizează șase blocuri din municipiu. Este vorba de blocuri în care s-au înființat asociații de proprietari.

Aceste blocuri vor beneficia de lucrări de renovare energetică fără să scoată un ban din buzunar, întrucât acestea vor fi finanțate integral prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul ”Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale- etapa 1”, în valoare de 1,02 milioane euro, fără TVA, țintește patru blocuri de locuințe: str. Ady Endre nr.6, str. 1 Decembrie 1918 nr.2, respectiv Piața 1 Mai 1, 3, 5.
Proiectul ”Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale- etapa 2”, în valoare de 413.000 euro, fără TVA, țintește un bloc de locuințe situat în cartierul Republicii nr.6.
Proiectul ”Renovarea energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul Carei- etapa 1”, în valoare de 1,298 milioane de euro, țintește un bloc de locuințe situat pe Calea Mihai Viteazul nr.9, 11, 13, 15, 17.
În cadrul fiecărui proiect, lucrările prevăd izolarea termică a fațadei, izolarea termică a fațadei, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a parapeților și alte soluții, după caz.
De astfel de proiecte pot beneficia doar blocurile în care au fost înființate asociații de proprietari. Primarul Eugen Kovacs a lansat numeroase apeluri în vederea înființării acestor asociații, dar fără prea mare succes. Cei care totuși s-au conformat își vor putea renova energetic blocurile fără să scoată un leu din buzunare.