Grup caritabil de licitații online pentru ajutoarea victimelor exploziei de la Carei

Pe Facebook a fost înființat un grup intitulat ”Nagykárolyi robbanás segítők- Oamenii de lângā noi”, în care se derulează o serie de licitații în scop caritabil. Banii strânși sunt donați victimelor exploziei din 27 februarie 2022 de la Carei.

Membrii grupului postează obiectele scoase la licitație, anunță prețul de pornire, respectiv momentul în care se oprește licitația. Careienii oferă diverse sume de bani, iar oferta cea mai mare este declarată câștigătoare.




Puteți deveni și dumneavoastră membri ai grupului cu un simplu click aici. În decurs de patru zile de la înființare, grupul are aproape 800 de membri și peste 30 de licitații caritabile în desfășurare.
Sumele colectate vor fi donate în vederea ajutorării victimelor exploziei din 27 februarie, care s-a produs în scara unui bloc situat în Piața Avram Iancu din Carei.
În dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Toate trei au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.