În cadrul ședinței extraordinare, cu caracter de îndată, a Consiliului Local Carei, care s-a desfășurat online, consilierii locali careieni au aprobat trei proiecte de renovare energetică vizând Spitalul de Psihiatrie, a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu și a cantinei acestui liceu. Valoarea totală a proiectelor este de 8,21 milioane euro.

Proiectul intitulat ”Renovare enrgetică moderată a Spitalului de Psihiatrie” va fi depus spre finanțare prin PNRR. Valoarea totală a acestuia este de 213.355 euro, adică 1.050.283 lei fără TVA.
Proiectul prevede lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii: izolarea pereților cu vată minerală, schimbare parte vitrată, izolare termică a planșeului peste pod cu polistiren, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu cu panouri fotovoltaice, respectiv instalarea unei stații de încărcare rapidă pentru vehiculele aferente clădirii, cu două puncte de încărcare pe stație.
Al doilea proiect, intitulat ”Renovarea energetică integrată a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu din municipiul Carei” va fi depus spre finanțare tot prin PNRR. Valoarea totală a acestuia este de 7.672.063 euro fără TVA, însemnând 37.585.763 lei.
Proiectul prevede lucrări de consolidare seismică și de creștere a eficienței termice la cele patru corpuri ale liceului, la clădirea atelierului și cea a internatului.
Al treilea proiect, intitulat ”Renovare energetică moderată a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu din municipiul Carei- corp cantină”, care va fi depus spre finanțare tot în cadrul PNRR, are valoarea totală de 345.220 euro fără TVA, adică 1.699.418 lei.