Explozia înregistrată în 27 februarie 2022 în scara blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei a avut efecte devastatoare asupra apartamentelor de la etajele trei și patru.

Portalul Opinie de Carei prezintă câteva imagini realizate în apartamentul de la etajul al treilea, situat chiar sub cel în care s-a declanșat deflagrația.
Efectele exploziei au fost devastatoare. Au crăpat nu numai pereții, ci și planșeul dintre nivele.
Locatarii apartamentului au avut un noroc providențial, scăpând nevătămați în urma exploziei. Niciunul dintre ei nu se afla în camera în care s-a crăpat planșeul.

În aceste zile, sunt în plină desfăşurare lucrările de degajare a molozului şi celorlalte resturi de mobilă şi materiale de construcţie din apartamentele de la etajele trei și patru, distruse de explozie.
După degajarea amplasamentului, expertul va finaliza expertiza tehnică a structurii de rezistență. În funcție de rezultatul acesteia, se va trece fie la demolarea apartamentelor de la ultimele două etaje, fie la consolidarea acestora.
Reamintim că în dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Două dintre victime au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.