La sfârșitul lunii martie, România trece la ora de vară, iar ceasurile se vor da cu o oră înainte. Ca în fiecare an, trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de 26 spre 27 martie 2022.

Atunci, ceasurile se dau înainte cu o oră, astfel ora 3.00 devine ora 4.00. Adică, vom odrmi, iar ziua de 27 martie 2022 va fi cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore.
Astfel, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, față de două ore, cum se întâmplă când e valabilă ora de iarnă. Odată cu introducerea orei de vară, oamenii se vor bucura mai mult de lumina naturală a Soarelui. Ora de vară rămâne valabilă până în ultimul weekend din luna octombrie.
Totodată, introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.
Însă ora de iarnă este ora considerată standard.
Orarul de vară se aplică până în ultima duminică a lunii octombrie (30 octombrie). În România, schimbarea orei a fost introdusă prima dată în anul 1932.