Sâmbătă, 5 martie 2022, de la ora 14.00, în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, a fost vernisată expoziția de pictură a artiștilor Mezei Andrei din Oradea și Lendvay Zoltán din Carei.

Expoziția a fost deschisă de către Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, care a prezentat date biografice despre cei doi expozanți și a vorbit despre temele oarecum comune abordate de către artiști: natura, peisajul, satul, oamenii, peisajul citadin, diverse compoziții florale.
”Vizionând această expoziție,vei vedea raza de soare dintr-o zi mohorâtă, vei începe să dai importanță unor lucruri pe lângă care treceai pasiv, să observi simbolistica trecutului prin intermediul unei case vechi, a Castelului sau unei biserici și să privești cu admirație peisajul mirific pe care apa, frunzele, iarba, florile sau copacii ți-l oferă. Este expoziția ideală pentru ochi și suflet, un eveniment care anunță bucuria venirii primăverii”.
După aceasta, a luat cuvântul poetul Sróth Ödön, care a analizat stilul abordat de către fiecare artist în parte, vorbind despre amprenta pe care au pus-o anii petrecuți de Andrei Mezei în Sardinia, în ceea ce privește viziunea artistului despre artă, precum și despre rolul fundamental pe care l-au avut diferitele tabere de creație în dezvoltarea profesională a lui Lendvay Zoltan.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de către talentatele soliste de muzică ușoară de la Centrul Cultural Carei: Nuna Teodora, Gál Stefánia și Babici Lorena, îndrumate de către prof. Szucs Jozsef.

 

Expoziția poate fi vizitată până în data de 24 martie.