Pentru operativitate, Primăria Carei dorește să finanțeze din bugetul local expertiza tehnică pentru stabilirea cauzelor exploziei care s-a înregistrat duminică dimineața în casa scării dintr-un bloc situat în Piața Avram Iancu din oraș.

”Expertiza este necesară în cadrul anchetei judiciare derulate de Poliție, sub coodonarea procurorilor. Din primele informații, o astfel de expertiză costă în jur de 10.000 de euro și este efectuată de specialiștii INSEMEX Petroșani. Voi propune Comitetului Local pentru Situații de Urgență să adopte o hotărâre în acest sens, pe care o vom înainta spre aprobare Consiliului Local. Consider că este foarte important să se stabilească cu exactitate condițiile în care s-a produs explozia devastatoare”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Tot Primăria Carei va finanța o expertiză a structurii de rezistență a blocului unde a avut loc explozia. ”Acel expert va trebui să decidă ce va trebui făcut în legătură cu apartamentele de pe casa scării unde a avut loc explozia, în funcție de efectele exploziei asupra structurii de rezistență”, a adăugat primarul Kovacs.
Specialiștii Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani efectuează expertize tehnice complexe în toate cazurile grave de incendii urmate de explozii care se înregistrează în România.