Prefectul Radu Roca a solicitat Poliției Municipale din Carei și Jandarmeriei să asigure paza și ordinea publică a întregii zone afectat de explozia din blocul situat în Piaţa Avram Iancu, 24 de ore din 24, până la finalizarea lucrărilor, informează Prefectura Satu Mare.

Astfel, bunurile rămase intacte în cele 16 apartamente care au fost afectate de explozia devastatoare vor fi protejate de eventuale furturi şi distrugeri.
Prefectul Radu Roca, împreună cu primarul Careiului, Eugen Kovacs, s-au asigurat că în cel mai scurt timp expertizarea blocului din punct de vedere a siguranței locuirii să fie finalizată. De asemenea, prefectul a rugat reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să se implice pentru a se finaliza expertizarea cât mai repede.
Inspectoratul pentu Situații de Urgență a gestionat, alături de Serviciul de Ambulanță Județean triajul și primul ajutor pentru 11 victime, din care în acest moment trei sunt în stare gravă, trei prezintă traumatisme minore iar restul nu necesită îngrijire medicală de specialitate, informează Prefectura Satu Mare.

Dintre cele trei victime în stare gravă, una a fost transportată cu elicopterul sosit de la Punctul de operare aeromedical SMURD de la Jibou la un spital din municipiul Oradea. Celelalte victime sunt tratate la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
”Am asigurat familiile victimelor dezastruosului eveniment de tot sprijinul necesar ca în cel mai scurt timp posibil sa se poată reîntoarce în apartamente. Mulțumesc reprezentanților furnizorilor de utilități – gaz, energie electrică, apă pentru promptitudinea intervenției. Mulțumesc mult de asemenea domnului primar Kovacs Eugen pentru conlucrare, pentru că împreună avem un singur scop : familiile afectate să se reîntoarcă cât mai repede în locuință!”, a declarat prefectul Radu Roca.