Primăria Tiream a dat startul unei acţiuni civice de colectare de ajutoare, constând în alimente nealterabile, pături, saltele gonflabile,saci de dormit, care vor fi trimise autorităţii locale din comuna înfrăţită Vîlok din Ucraina.

Anunţul a fost făcut de primarul comunei Tiream, Miklos Tar:
„Locuitorii comunei Tiream, sunt șocați de crudele evenimente de război, din țara vecină, Ucraina.
În această zi, am luat legătura telefonic cu domnul primar, Kovács István, primarul comunei Vîlok (Ucraina), localitate înfrățită cu comuna noastră. În situația creată, l-am asigurat de solidaritatea locuitorilor comunei noastre și voința noastră comună de a-i ajuta la nevoie și de sprijinul nostru.
Din discuția avută cu d-l primar, se poate consatata că deși comuna nu este încă direct afectată, dar amenințarea înrăutățirii situației este previzibilă. D-l primar, mulțumind de intenția noastră, ne solicită –în caz de nevoie- alimente nealterabile, pături, saltele gonflabile,saci de dormit etc.
Primăria Tiream a decis, să deschidă o acțiune civică de colectare de ajutoare, care vor fi strânse și donate autorității locale ale comunei înfrățite VÎLOK. Rugăm pe acestă cale cetățenii, firmele, asociațiile, bisericile comunei noastre să sprijine cu donații acțiunea nosatră.
Cei care se alătură acestei inițiative sunt rugați să sune la nr. de telefon 0727.815.786, Agneta Freund, pentru alte detalii. Mulțumim frumos!”.