Un careian, poreclit Csili, a recunoscut senin în fața judecătorilor careieni că i-a aplicat o lovitură cu palma peste cap unui bătrân aflat la cumpărături într-un mic magazin alimentar, iar după ce a căzut la pământ i-a mai tras un șut cu piciorul în zona feței pentru simplul motiv că ”în urmă cu câteva minute i-a spus ceva urât”. Acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice, recidivistul Csili a scăpat cu o amendă penală de 900 de lei.

Csili s-a dezlănțuit în magazin, punând la pământ un bătrân
Bătrânul atacat povestit judecătorilor că, în timp ce se afla în interiorul alimentarei, un tânăr a intrat și, „fără niciun motiv întemeiat i-a smuls căciula din cap, l-a trântit la pământ, căzând efectiv în ușa magazinului, și, în timp ce se afla întins pe jos, i-a aplicat lovituri cu picioarele, în ”urma cărora și-a pierdut cunoștința”.
În momentul în care și-a revenit, „a simțit dureri la nivelul pieptului, al capului și al membrelor inferioare”. Persoana vătămată a mai arătat că, „vânzătoarea de la magazin, văzând cele întâmplate, a sunat organele de poliție, care, la scurt timp, au ajuns la fața locului”.
Două copile au asistat îngrozite la scandal
Aceeași versiune a fost relatată și de vânzătoarea din magazin. După ce „a intrat, brusc, în magazin, având o sticlă în mână, l-a amenințat pe bătrân, un client vechi, l-a apucat de haine, l-a trântit în fața ușii și i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona corpului, acesta rămânând la pământ” unde „se văita de durere”.
Martora a mai arătat că: „în magazin mai erau două fetițe minore, cliente, pe care nu le cunoaște, văzând că acestea s-au speriat foarte tare și au plecat”.
Motivul invocat de Csili: Bătrânul ”i-a spus ceva urât”
Inculpatul poreclit Csili a recunoscut săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii publice, arătând că a procedat ca atare, aplicându-i „bătrânului”, pe care a aflat că îl cheamă (…) o lovitură cu palma peste cap, și, după ce acesta a căzut jos, o lovitură cu piciorul în zona feței, deoarece sus-numitul, în acea împrejurare, în urmă cu câteva minute, „i-a spus ceva urât”.
De asemenea, inculpatul a mai spus că „nu trebuia să îl lovească pe numitul (…) în alimentară, în prezența altor persoane”. Csili le-a spus judecătorilor că își regretă fapta.
Csili a scăpta cu o amendă penală de 900 lei
La finalul anului trecut, Judecătoria Carei l-a condamnat pe Csili, recidivist și de profesie ”zilier”, la o amendă penală în valoare de 900 lei, respectiv 90 de zile- amendă în valoare de 10 lei fiecare. În cazul în care inculpatul nu își achită amenda în termen de trei luni, acesta trebuie să execute 90 de zile de închisoare.
Sentința Judecătoriei Carei a rămas definitivă, prin neapelare.