Fostul sediu al detașamentului de pompieri din Carei, situat pe strada Independenței nr.28 a fost demolat. Pe acest amplasament urmează să fie construit un sediu modern, prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Mondială.

Noua construcție va avea o suprafață construită de 808,60 mp și o suprafață totală de 2.042,40 mp. Clădirea va corespunde celor mai recente cerințe de eficiență energetică, inclusiv panouri solare pentru prepararea apei calde și va fi echipată pentru a oferi standarde ridicate pompierilor care își vor desfășura activitatea în clădire.
Investiția este realizată în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt îmbunătățirea rezilienței infrastructurii de urgență și răspuns la dezastre și sporirea capacităților instituționale pentru planificarea investițiilor ce vizează reducerea riscurilor la dezastre și adaptarea la schimbările climatice.
Valoarea totală a proiectului implementat la nivel național de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este de 50 milioane de euro.
Pe durata lucrărilor, pompierii careieni s-au mutat provizoriu într-un spațiu aflat în incinta fostei fabrici de cânepă Carpic din municipiu, situată pe Calea Mihai Viteazul nr.121.
Foto: Fülöp Csaba