O minoră din Moftin a trecut printr-un adevărat calvar după ce un puștan a încercat să o forțeze să îi facă sex oral, potrivit unie sentințe a Judecătoriei Carei. Pentru că a refuzat, a fost lovită de mai multe ori cu pumnul. Totul s-a întâmplat sub privirile a doi complici, și ei tot minori, care stăteau în ușă și râdeau. Ba chiar mai mult, unul a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil, distribuind-o apoi unor cunoscuți.

Au intrat în casă să fumeze și să bea
Minora a povestit judecătorilor că, în cursul lunii iulie 2019, fără a indica data exactă, unul dintre cei trei inculpați, care îi este unchi, a rugat-o să îl ajute să întoarcă fânul din grădina fratelui său. În aceste sens, persoana vătămată s-a deplasat la locuința acestuia din urmă, situată în Moftin, unde mai erau prezenți și ceilalți doi inculpați minori. După ce au terminat munca, toți patru au intrat în casă, unde au început să consume băuturi alcoolice și să fumeze țigări.
Solicitare se sex oral sub amenințarea cu bătaia
La un moment dat, a arătat minora, unul dintre cei trei băieți și-a dat jos pantalonii și chiloții, s-a așezat lângă ea pe canapea și a îndemnat-o să îi realizeze un act sexual oral, aplecându-i capul spre zona sa intimă. Minora s-a împotrivit, astfel că au căzut, amândoi, pe jos, unde agresorul a continuat să îi solicite să „o facă”, întrucât în caz contrar o va bate. Astfel, speriată, persoana vătămată a intenționat să fugă, însă nu a reușit, fiindcă agresorul o ținea de haine iar ceilalți doi complici, care râdeau, stăteau în ușă.
Scena umilitoare, filmată cu telefonul
Minora a reușit, într-un final, să se ridice de jos și să ia în mână un cuțit cu care intenționa să se apere, însă a fost deposedată de acesta de către unul dintre complici, care i l-a luat din mână, după care agresorul a prins-o din nou de haine și a pus-o pe canapea, unde i-a aplicat câteva lovituri cu pumnul în spate, oprindu-se din orice intenție de a mai comite alte acte de natură sexuală. Pentru ca victima să fie într-o situație și mai umilitoare, al treilea băiat a filmat cu ajutorul unui telefon mobil întreaga agresiune sexuală. Înregistrarea a fost distribuită către alte persoane, prin intermediul unor rețele de socializare.
Înregistrarea i-a dat de gol
În fața anchetatorilor și apoi a instanței, agresorul și complicele lor și-au recunoscut faptele. Nu prea au avut de ales, fiind dați de gol de înregistrarea găsită în telefonul mobil al celui care a filmat agresiunea. Doar agresorul a încercat să susțină că a lovit-o pe minoră cu pumnul în zona toracică nu pentru că a refuzat să-l satisfacă oral, ci pentru că ”și-a amintit că acesta, în trecut, l-a împuns cu o furcă și nu a formulat plângere penală împotriva sa, lucru ce l-a înfuriat”.
Agresorul, condamnat la trei ani cu suspendare
Judecătorii careieni l-au condamnat pe minorul doritor de sex oral la trei ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și lovire sau alte violențe. În cazul celorlalți doi tineri, instanța a dispus măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 (patru) luni pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunile de agresiune sexuală și lovire sau alte violențe. Sentința Judecătoriei Carei, pronunțată anul trecut, a rămas definitivă, nefiind atacată de niciuna dintre părți.