Un careian care a amenințat cu moartea un jandarm, chiar în curtea Poliției Carei, a scăpat cu opt luni de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. Bărbatul s-a supărat pe jandarm pentru că intervenise în momentul în care vroia să distrugă un tablou electric al unui imobil.

I s-a pus pata pe un tablou electric
În aprilie 2020, un careian mai nervos din fire s-a apucat, din motive numai de el știute, să distrugă apărătoarea de la siguranțele unui tablou electric care se afla la stradă. Proprietarul imobilului a alertat forțele de ordine publică. Întrucât a devenit recalcitrant, jandarmii sosiți la fața locului l-au condus la sediul Poliției Carei.
Amnințări cu moartea în curtea Poliției Carei
Aici, careianul s-a dezlănțuit la adresa unui jandarm, proferând amenințări cu moartea. ”Ajunși în curtea sediului poliției din Carei, acesta (inculpatul – n.r.) a continuat să-mi adreseze injurii și mi-a spus, în limba maghiară, că ne vom întâlni pe stradă, atunci când voi fi eu în timpul liber, și că mă va omorî, dându-mi de înțeles, din ton și modul în care s-a exprimat, că se va răzbuna pe mine (…). Cuvintele pe care mi le-a adresat (…) mi-au creat o stare de disconfort și teamă”, a declarat jandarmul în fața judecătorilor.
„La sediul Poliției Carei, în timp ce așteptam afară, l-am văzut și auzit pe inculpat în timp ce îi spunea jandarmului: „Băi, dacă scap de aicea te prind pe stradă și te omor”, fiind nervos din cale afară”, a declarat în instanță bărbatul care a alertat forțele de ordine.
Inculpatul și-a recunoscut fapta
Careianul scandalagiu a recunoscut că l-a amenințat pe jandarm. ”Nu îi știu numele acelui jandarm, dar este vorba despre cel care a venit la fața locului, pe care ulterior l-am amenințat. Îmi pare rău de ceea ce am făcut și recunosc faptul că l-am amenințat cu moartea pe jandarm, însă și acesta la rândul său m-a amenințat”, a declarat inculpatul în fața judecătorilor.
Opt luni cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității
Judecătoria Carei l-a condamnat pe careianul scandalagiu la opt luni de închisoare cu suspendare. La individualizarea pedepsei, judecătorii au avut în vedere faptul că ”inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată și nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților”. De asemenea, bărbatul a fost obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității.
Sentința Judecătoriei Carei, pronunțată anul trecut, a fost atacată de către inculpat. Însă Curtea de Apel Oradea a respins apelul ca nefondat în noiembrie 2021. Astfel, sentința Judecătoriei Carei a rămas definitivă.