Duminică, 20 februarie 2022, de la ora 18:00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc proiecția filmului Elkxrtuk în limba maghiară, informează Centrul Cultural Carei.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul va avea loc cu 30% din capacitatea sălii. Vor avea acces numai persoanele care dețin certificat Covid-19 valid. Păstrarea distanței și purtarea măștii sunt obligatorii pe toată durata evenimentului, specifică Centrul Cultural.
Elkxrtuk este un film thriller de acțiune și dramă politică maghiară din 2021, centrat pe discursul din 2006, susținut de fostul prim-ministru ungar Ferenc Gyurcsány, scurgerea discursului menționat și consecințele sale ulterioare. Filmul a fost produs de Kálomista Gábor după un scenariu scris de Bendi Balázs și a fost regizat de Keith English.
Premiera filmului a avut loc în 21 octombrie 2021 în cinematograful Corvin din Budapesta și în rețeaua de cinematografe Cinema City din Ungaria.
Deși inițial se vehiculase ideea ca rolul fostului premier socialist Ferenc Gyurcsány să fie jucat de un actor profesionist, ulterior s-a renunțat la această variantă, în fiml apărând imagini de arhivă cu fostul premier al Ungariei.