Biroul de Turism Cultural Satu Mare a publicat în cursul zilei de azi o serie de cărţi poştale vechi, dar în acelaşi timp inedite, despre castelul Károlyi din Carei.

Unul dintre cei mai prodigioși colecționari privați sătmăreni, Ioan Pușcaș, a donat recent Muzeului Județean Satu Mare o impresionantă colecție de cărți poștale referitoare la orașul și județul Satu Mare de la sfârșitul sec. al XIX-lea și până în anii 1970.
Din colecţia donată Muzeului Judeţean Satu Mare fac parte şi câteva cărţi poștale inedite de la castelul Károlyi din Carei.
Galerie foto:

Reabilitat prin intermediul unui proiect din fonduri europene, castelul din Carei a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Satu Mare, fiind vizitat anual de zecii de mii de turişti.
Castelul Karolyi a fost ridicat în 1482, după ce nobilii au primit de la Regele Ungariei, Matei Corvin, privilegiul de a-și face o casă de piatră pentru locuit. După o sută de ani, din cauza deselor incursiuni ale turcilor, au fost amenajate șanțuri și palisade şi a devenit o fortăreaţă de apărare a frontierei vestice a Transilvaniei.
Cetatea a fost distrusă parțial în 1705, când a fost atacată de austrieci. După Pacea de la Satu Mare din 1711 au fost demolate zidurile și astupate șanţurile, iar construcția a căpătat forme din stilul baroc. În formă actuală a fost refăcută în 1894, după modelul castelelor din Franța.
Sursa foto: Biroul de Turism Cultural Satu Mare