Un proiect finanțat din fonduri europene, vizând construcția centrului multifuncțional la Carei, riscă să piardă finanțarea de 5 milioane de euro din cauza tergiversărilor proiectantului. Primăria Carei vrea să dea în judecată proiectantul din Suceava, solicitând daune pentru neîndeplinirea obligațiilor din contract.

Investiția având ca obiect ”Crearea Centrului Multifuncțional Carei” este finanțată prin fonduri europene nerambursabile în valoare de peste cinci milioane euro, cu termen de finalizare 30 noiembrie 2023. Orice întârziere a obținerii autorizației de construcție poate duce la nerealizarea investiției și pierderea sursei de finanțare, atrag atenție juriștii Primăriei Carei.
Administrația locală a solicitat proiectantului selectat prin achiziție publică, firma Proiect AIC SRL Suceava, în noiembrie 2021, să completeze documentația pentru eliberarea avizului de securitate la incendiu. Luna trecută, firma din Suceava a comunicat că nu găsește o soluție tehnică referitoare la problema solicitată, deși să obligase prin contract să elaboreze documentația pentru obținerea respectivului aviz.
În lipsa avizului de securitate la incendiu, Agenția de Dezvoltare Regională nu poate aproba continuarea investiției. Primăria vrea să reia procedura de achiziție pentru proiectare, dar și să solicite daune firmei din Suceava pentru întârzieri și neîndeplinirea obligațiilor contractuale.
Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. De asemenea, la demisol va fi amenajată o parcare cu o capacitate de 70 de locuri.
Valoarea totală a proiectului este de 23,108 milioane lei, fiind finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Centrul multifuncțional va fi construit pe locul fostelor sere ale orașului.
Contractul de finanțare al proiectului intitulat ”Creare centru multifuncțional Carei”, în valoare de aproape 5 milioane de euro, a fost semnat în mai 2020.