Un careian condamnat la închisoare cu suspendare pentru lovire sau alte violențe, a fost trimis să-și execute pedeapsa în închisoare pentru că a refuzat să presteze cele 60 de zile de muncă în folosul comunității, stabilitate în sarcina sa de Judecătoria Carei.

Condamnat și la 60 de zile de muncă în folosul comunității
În sentința inițială, pronunțată în noiembrie 2019, careianul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității ”în cadrul Direcției Serviciilor Publice Locale –Primăria Carei – întreținerea și amenajarea locurilor de agrement, a parcurilor și a drumurilor; păstrarea curățeniei și igienizarea localității sau în cadrul Asociației Puffi Carei, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”.
Nu a lucrat o zi în folosul comunității, ba chiar a plecat din țară
Timp de aproape doi ani, careianul a refuzat să presteze munca în folosul comunității stabilită în sarcina sa de magistrații careieni. Ba chiar mai mult, a părăsit țara fără să aibă acordul Serviciului de Probațiune.
”Deși avertizat cu privire la consecințele nerespectării măsurilor de supraveghere impuse de instanță, condamnatul nu a executat de la momentul rămânerii definitive a sentinței penale de condamnare nici o oră din obligația de a munci neremunerat în folosul comunității, mai mult, deși potrivit hotărârii de condamnare nu avea voie să părăsească teritoriul național fără acordul instanței, acesta a plecat în afara granițelor țării, fără acordul instanței ce a dispus condamnarea sa”, au consemnat judecătorii careieni.
Pedeapsa cu suspendare, transformată în închisoare cu executare
Considerând că tânărul a acționat cu rea-credință, Judecătoria Carei a revocat beneficiul suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 5 luni închisoare dispusă prin sentința penală din noiembrie 2019 și a dispuns emiterea mandatului de executare a pedepsei în ceea ce îl privește pe condamnat.
Acum, careianul își ispășește în spatele gratiilor pedeapsa de un an și cinci luni de închisoare primită inițial cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ”lovire sau alte violențe”.