Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi, 1 februarie 2022, decretele pentru eliberarea din funcţie a 20 de magistraţi, ca urmare a pensionării, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale. Dintre acești magistrați care și-au încheiat activitatea, unul este din Carei, iar celălalt din Satu Mare.

Președintele României, Klaus Johannis, a semnat azi decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Carei a doamnei Cristina Antoaneta Stroescu – pensionare, respectiv decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Satu Mare a doamnei Rodica Maxim – pensionare.
În urma pensionării judecătorului Cristina Stroescu, la Judecătora Carei vor activa în continuare doar trei magistrați, schema completă fiind de șase magistrați. Cei trei magistrați sunt: judecătoarea Costaşi Simona Minodora-preşedintele instanţei, care îndeplineşte în luna iulie 2022 vechime de 25 ani în magistratură este pasibilă de a fi eliberată din funcţie prin pensionare, judecătoarea Demian Anca, pentru care expiră detaşarea de la Judecătoria Haţeg la data de 09.03.2022, respectiv judecătoarea Mărășescu Anda Mihaela, fostă procuroare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, numită în funcţie în luna iunie a anului trecut. Alte două judecătoare care activează la Judecătoria Carei sunt în concediu pentru îngrijirea copilului.
Pe fondul schemei incomplete, Judecătoria Carei a avut anul trecut printre cele mai mari încărcături de dosare pe judecător dintre instanţele de acelaşi rang de pe raza Curţii de Apel Oradea. Statistic, fiecare judecător careian a avut o încărcătură de 1.337 de dosare.