În cursul zilei de azi, a fost iniţiată procedura de consultare publică cu privire la proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Carei pe anul 2022, informează Primăria Carei. Potrivit proiectului, bugetul local careian pe 2022 va fi de 114,4 milioane lei.

“Este cel mai mare buget local pe care l-a avut vreodată Careiul. Pe partea de venituri, bineînţeles că şi pe cea de cheltuieli, vom avea 114,4 milioane lei. Din aceşti bani, numai suma locată pentru proiecte din fonduri europene este 52,22 milioane lei. Pe partea de cheltuieli, pentru cheltuielile de funcţionare a fost prevăzută suma de 43,9 milioane lei, iar pentru cele de dezvoltare suma de 70,4 milioane lei. Consider că, de când sunt primar, nu am avut un buget atât de bun ca şi acesta. Banii nu sunt niciodată îndeajuns, dar îmi aduc aminte şi de vremurile în care din bugetul local puteam finanţa doar salariile angajaţilor primăriei până în luna august”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Potrivit proiectului, în bugetul local careian pe acest an avem cuprinşi 2,5 milioane lei pentru proiecte tehnice şi studii de fezabilitate. “O parte sunt pentru proiecte din fonduri europene pentru acest ciclu financiar, iar celelalte pentru viitoarele noastre proiecte europene pentru ciclul financiar 2021-2027, care are un decalaj de doi-trei aniPână în 2023, Primăria Carei trebuie să finalizeze toate proiectele europene aflate în implementare, dintre care cele mai importante sunt: Mobilitate 1, Mobilitate 2, modernizarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale Vasile Lucaciu (finanţată prin PNDL), bazinul de înot, biblioteca cu parcare subterană, zona de agrement Şomoş, modernizarea iluminatului public, modernizarea Grădiniţei Nr.3, reabilitarea creşei, construcţia de locuinţe sociale în două amplasamente diferite, modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr.1. De asemenea, vom accesa un credit de 25,36 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii Careiului. Din credit vom finanţa o listă de 11 obiective de investiţii, listă care a fost aprobată de Consiliul Local Carei”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.
Proiectul bugetului local pe 2022 poate fi consultat pe site-ul Primăriei Carei, la secțiunea Buget/Proiect de buget, la următorul link. Tot aici pot fi consultate referatul de specialitate privind proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli pe anul 2022, respectiv lista cu propuneri de fonduri pentru cheltuieli de capital pentru anul 2022.