Oprirea iluminatului public de pe raza municipiului Carei a fost provocată de un scurtcircuit la rețeaua de furnizare a energiei electrice a societății Electrica pe un tronson din oraș. Angajații societății au lăsat la urmă această intervenție, concentrându-se ieri pe asigurarea aprovizionării cu energie electrică a localităților din zonă.

Reprezentanții societății Electrica lucrează în continuare la remedierea defecțiunilor provocate de scurtcircuitul care s-a produs în oraș din cauza vremii nefavorabile. În cazul în care totuși nu vor reuși să rezolve problema, se caută soluții pentru a pune în funcțiune cel puțin parțial iluminatul stradal din municipiul Carei în cursul nopții viitoare. Acest lucru s-ar putea realiza prin conectarea alternativă a acestuia la rețeaua electrică, a declarat pentru portalul Opinie de Carei administratorul societății ElectroMan SRL, Haga Anton. Această firmă răspunde de funcționarea în bune condiții a iluminatului stradal pe raza municipiului Carei.
Cartierele şi străzile principale din Carei au rămas în beznă în noaptea trecută. Singurele surse de lumină pentru trecători au fost vitrinele magazinelor, respectiv reclamele luminoase ale acestora.
În schimb, în centrul Careiului a funcţionat iluminatul din zona Monumentului Ostaşului Român şi în parc, dar numai în jurul castelului şi în zona patinoarului. Se pare că acestea sunt legate la o altă linie de aprovizionare cu energie electrică.