Potrivit ultimelor date furnizate de Prefectura Satu Mare, incidenţa cazurilor de COVID-19 continuă să crească la nivelul municipiului Carei. În numai 24 de ore, incidenţa a crescut de la 7,71 la 8,87 cazuri la mia de locuitori, reprezentând o creştere procentuală de 15,19%.

Faţă de duminica trecută, cand în Carei a fost consemnată o rată a incidenţei de 3,81, s-a înregistrat o creştere de 132,81%. Potrivit evidenţelor oficiale, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut de la 184 de cazuri înregistrate ieri la 212 cazuri pentru ziua de azi.
La nivelul judeţului Satu Mare, cele două municipii, cele patru oraşe şi 45 de comune se află în scenariul roşu, în timp ce alte 14 comune se află în scenariul galben.
Cea mai mare rată a incidenţei din judeţ se înregistrează în municipiul Satu Mare, valoarea acesteia ajungând la 17,8 cazuri la mia de locuitori. Pe locurile următoare se află comuna Păulești, cu o incidență de 15,9 cazuri la mia de locuitori, respectiv comuna Vetiș, cu o incidență de 15 cazuri la mia de locuitori.
Cele mai mici incidențe la nivelul judeţului Satu Mare se înregistrează în comuna Târșolț (1,2 cazuri la mia de locuitori), Cehal (1,33 de cazuri la mia de locuitori) şi Andrid (1,5 cazuri la mia de locuitori).