Patru instituţii de învăţământ din Carei au aplicat pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. La nivel naţional au aplicat aproape 3.500 de școli și licee, în listă regăsindu-se 77 de şcoli şi licee din judeţul Satu Mare.

Cele patru instituţii de învăţământ din Carei sunt: Liceul Teoretic, Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius, Şcoala Gimnazială Nr.1 şi Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu.
Din toate cele 3.500 de şcoli şi licee din ţară, doar 2.500 vor primi fiecare cel mult 200.000 de euro prin PNRR, pentru a dezvolta programe de reducere a abandonului şcolar. Până la finalul lunii martie 2022, într-o primă etapă, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de astfel de finanțare.
Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar inițiat de Ministerul Educației – face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă ”România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.
Banii europeni pot finanța programe pe care unitățile de învățământ le propun: Școală după școală, ore remediale one-on-one sau în grup, evaluarea dificultăților de învățare, planuri individuale de învățare, sprijin colegial între elevi, cercuri școlare, consiliere și orientare școlară, mediere, Programe ”A 2-a Șansă”, activități outdoor, terapie prin artă, dezvoltare de materiale educaționale, comunități de practică, coaching, leadership, participare la cursuri specifice de formare continuă, parteneriate cu alte entități din mediu public–privat, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții (inclusiv educație parentală), activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying, excursii, tabere, festivaluri, evenimente educaționale, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, parteneriate cu alte școli, educație pentru sănătate.