Reprezentanții Gărzii de Mediu, împreună cu un reprezentant din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare – Serviciul biodiversitate, s-au deplasat la solicitarea unui locuitor din municipiul Carei, care a găsit o bufniță cu aripa ruptă.

În conformitate cu prevederile legale, după evaluarea stării de sănătate efectuate de un medic veterinar, care a acordat îngrijiri în regim de urgență, a constatat că humerusul este rupt, necesitând operație de specialitate care nu se poate realiza la punctul veterinar.
Exemplarul rănit a fost predat Societății Carpatină Ardeleană – Satu Mare, cu experiență în biodiversitate, pentru a fi trimis în centrul de reabilitare de la Târgu Mureș, înființat și susținut de un ONG local: Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ”Grupul Milvus”. După vindecare, exemplarul va fi redat în mediul lui natural.


”Tot ce înseamnă reabilitarea animalelor sălbatice accidentate din România este susținută de ONG-uri de mediu, iar statul român asigură 0 (zero) lei din bugetul de stat pentru aceste activități. Faptul că în județul Satu Mare există o colaborare foarte bună în aceste activități, se datorează în primul rând entuziasmului funcționarilor publici din cadrul Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului și a Poliției Animalelor. Suntem norocoși să avem astfel de funcționari în județul Satu Mare”, spune activistul de mediu János Márk-Nagy.