Duminică, la biserica reformată Grădina Carei a avut loc prezentarea în premieră a Bibliei Covid în limba maghiară. Este vorba de o biblie în 14 volume, a cărei pagini au fost copiate de mână de 1.200 de enoriaşi ai Episcopiei Reformate Piatra Craiului, după prima bliblie tradusă în limba maghiară de către Karoli Gaspar, care s-a născut în secolul al XVI-lea în Carei.

La copierea textelor au contribuit 1.200 de credincioşi reformaţi din cadrul Episcopiei Piatra Craiului, care au reprodus cu scrisul lor câte un capitol din biblia lui Karoli Gaspar. Cincizeci de persoane s-au ocupat doar de coordonarea lor. Demersul a fost iniţiat la începtul pandemiei de coronavirus de oficiali ai Episcopiei Reformate Piatra Craiului.
Parohia reformată Oraş Grădină din Carei şi-a adus aportul atât prin copierea unor capitole de către enoriaşi ai săi cât şi prin contribuirea cu suma de o mie de lei la cheltuielile tipografice pentru legarea celor 14 volume. „În mod sibolic, această Biblie Covid a fost prezentată în preajma Zilei Culturii Maghiare. Karoli Gaspar a tradus în limba maghiară Sfânta Scriptură, fiind vorba de un reper etrem de important al culturii maghiare. Sper că şi această Biblie Covid în 14 volume să devină un reper important al culturii maghiare”, a declarat protopopul reformat de Carei, Tolnay István, care slujeşte în biserica reformată Grădina Carei.
Biblia Covid este expusă timp de o săptămână la biserica reformată Grădina Carei.
Sursa foto: Nagykárolyi Református Egyházmegye