Având în vedere că în spațiul public au apărut mai multe informații, unele nereale și chiar contradictorii privind incidentul din data de 23.01.2022 când două autoutilitare aparținând Ministerului Afacerilor Interne au intrat pe suprafața noii fântâni arteziene de pe platoul Pieței 25 Octombrie și au provocat pagube, dorim să facem unele precizări, informează Prefectura Satu Mare.

– Suprafața noii fântâni arteziene, integrată în platoul pieței este destinată strict traficului pietonal, nicidecum celui rutier, de altfel pe toată suprafața pieței va fi interzis accesul autovehiculelor după finalizarea lucrărilor.
– Lucrarea nu este finalizată, până la această dată fiind realizate primele probe de funcționare a fântânii arteziene. Primăria Municipiului Satu Mare nu a recepționat lucrarea, aceasta fiind parte integrantă a proiectului de reabilitare a întregului Centru Nou, lucrare aflată în execuție.
Este un incident regretabil, la care au contribuit o serie de factori care nu puteau fi anticipați sau evitați de persoanele implicate. Pagubele produse (a fost afectată aproximativ 25% din suprafața fântânii) sunt acoperite de asigurările încheiate, iar lucrarea va fi remediată când situația meteorologică o va permite.