Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la ora 13.00, la bustul poetului național Mihai Eminescu a avut loc un scurt moment comemorativ, organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei

eminescu1, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului de geniu.
Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei a prezentat un discurs despre semnificația și importanța acestei zile. Preotul Protopop Mocan Florian a rostit o rugăciune de pomenire.
Au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea Asociațiunii Astra – Despărțământul „Aurel Coza” Carei, Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei și Asociației „Unirea 2009”.

A urmat un moment artistic care a constat în recitaluri de poezie susținute de Lanter Patricia, Mara Țineghe, Emanuel Görcsi, Ana-Maria Cozma, Matei Vandici, Cezar Cozma, doamna profesoară Carmen Dindelegan, care a și prezentat câteva detalii interesante despre biografia poetului Mihai Eminescu și domnul Mihai Pintea, din partea Asociației „Unirea 2009”.