Prima expoziție de fotografie a Fotoclubului „Vasile Vénig László” din acest an

Vineri, 14 ianuarie 2022, de la ora 17.00, în Galeria de arte vizuale de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Delta Dunării”, realizată de artiști din cadrul Fotoclubului „Vasile Vénig László ” din Carei.

DSC_5638m

Au luat cuvântul dr. Hágó Attila Nándor, președinte al Fotoclubului „Vasile Vénig László și Bikfalvi Zsolt, referent în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și vicepreședinte al Fotoclubului „Vasile Vénig László”. Aceștia au salutat publicul prezent la eveniment și au relatat aspecte despre experiența unică pe care au trăit-o în Deltă, în primăvara anului trecut, când au fost realizate fotografiile.
Instantanee despre flora, fauna, dar mai ales specificul Deltei
Artiștii surprind în cele 52 de fotografii dincolo de flora și fauna Deltei Dunării, un întreg univers, o lume fascinantă, care i-a impresionat. Dincolo de imagini putem observa viața de zi cu zi, momentele unice ale apusului, umbre misterioase ale trecutului, vibrația unui adevărat „colț de rai”. Au expus artiștii Bikfalvi Zsolt, Dragoș Georgescu, dr. Hágó Attila Nándor și Szeremi Julia.
Spectacolul Deltei în imagini
Cadrele spectaculoase surprinse de fotografi, speciile variate de păsări, locurile minunate surprinse, ne invită la o călătorie virtuală și poate chiar ne trezește interesul de a vizita Delta Dunării. După cum au declarat și fotografii, cu siguranță vor reveni pentru o nouă „expediție foto”, întrucât au reușit să surprindă doar o mică parte din bogățiile oferite de acest loc de poveste.
Evenimentul s-a bucurat și de prezența unui grup de artiști fotografi din Zalău.
Nu întâmplător, evenimentul a fost organizat chiar în ajunul Zilei Culturii Naționale și la scurt timp după data de 11 ianuarie, când este Ziua artei fotografice în România ( ziua a fost desemnată deoarece reprezintă data naşterii lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al României). Așadar, expoziția organizată de careieni s-a desfășurat sub patronajul Asociației Artiștilor fotografi din România și în cadrul Festivalului de fotografie Carol Popp de Szathmary organizat de Asociația EuroFotoArt din Oradea.
Fotografiile pot fi admirate, conform programului Muzeului Municipal Carei, până la data de 04 februarie 2022. Indiferent că ați fost deja în Delta Dunării sau nu ați ajuns încă, e o expoziție de început de an care merită văzută nu doar cu ochii, ci și cu sufletul.