Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Direcția de Cultură Carei a depus coronițe de flori la plăcile comemorative și busturile unor oameni de cultură care s-au născut, au trăit sau au studiat în Carei și care prin activitatea desfășurată pe plan cultural, au îmbogățit patrimoniul cultural național.

cultura2
Astfel, coronițele culturii au fost depuse la busturile lui: Francisc Pall, Simion Bărnuțiu, Peter Karacsonyi, la plăcile comemorative amplasate în memoria lui: George Marchiș, Neța Iercoșan, Vasile Venig, Corneliu Balla, Ștefan Ruha, Deak Endre și în memoria Otiliei Marchiș la grupul statuar Ady-Marchiș.

De asemenea, Direcția de Cultură Carei a organizat la Centrul Cultural o masă rotundă în cadrul căreia au fost discutate și analizate cele mai importante evenimente din istoria Casei de Cultură din Carei.
A fost evocată totodată personalitatea foștilor directori ai instituției: Maghiaru Vasile, prof. Emil Boldur, prof. Octavian Lazăr, prof. Deak Endre, precum și a foștilor colegi și colaboratori, care, prin activitatea lor au contribuit la dezvoltarea mișcării culturale în orașul nostru.
După întâlnire, au fost depuse coroane la bustul prof. Peter Karacsonyi și la placa comemorativă Deak Endre, aflate în curtea sediului Centrului Cultural din Carei.