Prefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, alături de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai, au convocat ieri o ședință de lucru cu conducerea unităților spitalicești din județ și a Serviciului Județean de Ambulanță.

spital
De asemenea, au fost prezenți directorii și directorii medicali ai Spitalului Județean de Urgență, ai Spitalului Municipal Carei, Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș și ai Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare.
În deschidere, prefectul a făcut o prezentare a situației epidemiologice și a rezultatelor campaniei de vaccinare în județul Satu Mare. Municipiul Satu Mare a depășit ieri pragul de 3 infectări la mia de locuitori iar la nivelul județului fiind depășit pragul de 2 infectări la mia de locuitori, ritmul de creștere fiind susținut în ultima perioadă. Aceasta va duce din nou la o încărcare sporită a sistemului sanitar, cu precădere pe serviciul public de ambulanță, pe unitățile spitalicești cu paturi și pe secțiile de terapie intensivă (ATI).
Ieri, numărul persoanelor izolate în unități sanitare a ajuns la 48, în creștere față de media ultimelor zile (35), din care 16 la Spitalul Județean de Urgență – Secția Infecțioase, 21 pacienți la Spitalul Municipal Carei și 11 internați la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.