Din cauza aglomerației din Petea și Urziceni, prefectul Altfatter Tamas a solicitat deschiderea punctelor de trecere a frontierei temporare de la nivelul județului nostru de la Peleș, Bercu și Horea. Începând de azi, se deschide cel de la Peleș, între orele 10.00-18.00.

politia frontiera control act

Situația de la Punctele de Trecere a Frontierei Petea și Urziceni a fost în atenția mea încă de săptămâna trecută, având informații că traficul în punctele de frontieră va crește extrem de mult. Drept urmare la ședința operativă cu structurile MAI l-am invitat și pe șeful PTF Petea alături de șeful Serviciului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare. Am solicitat mobilizare maximă, utilizarea tuturor benzilor la intrare și suplimentarea cu personal. Aceste solicitări au fost onorate.
De asemenea am solicitat o întâlnire cu șeful PTF Csengersima pentru ca și partea maghiară sa fie mobilizată la maxim, lucru care s-a întâmplat. Având in vedere că numărul cetățenilor care vin spre PTF Petea creste simțitor și în acest moment, la nivelul PTF Petea s-au deschis artere suplimentare pe zona de tranzit a camioanelor.
Mai trebuie subliniat un aspect – o persoana vaccinată care deține cod QR nu are nevoie de mai mult de câteva secunde pentru a trece de controlul Poliției de Frontieră, polițiștii fiind mobilizați maxim. În schimb, procedura de implementare în sistemul informatic de baze de date a călătorilor care vin state cu risc epidemiologic ridicat și nu sunt vaccinate sau testate este mai dificilă și durează mai mult.
De asemenea, ca măsuri alternative am solicitat analizarea operaționalizării punctelor de trecere a frontierei temporare de la nivelul județului nostru de la Peleș, Bercu și Horea.
Astfel, începând de mâine dimineața de la ora 10,00 Punctul de Trecere a Frontierei Peleș va fi operaționalizat, acesta va prelua din presiunea pe punctul de frontieră Petea. Programul zilnic de funcționare va fi între orele 10,00- 18,00 atâta timp cât va fi necesar.
Facem tot ce ne stă in putință pentru a ușura cât se poate de mult intrarea în țară!

Prefectul Altfatter Tamas