Sesizați sâmbătă despre faptul că, ziua-n amiaza mare, un careian și-a abandonat cățelul într-o parcare de pe Calea Armatei Române, polițiștii au reușit să-l identifice și i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

abandon

Reamintim că proprietarul unui BMW a tras sâmbătă, în jurul orei 15.00, într-o parcare de pe Calea Armatei Române din centrul Careiului, în faţa unor magazine, a deschis porbagajul şi a scos un căţeluş dintr-un sac, pe care l-a aruncat pe trotuar, după care a plecat nepăsător.
Abandonul căţelului a fost înregistrat de o cameră de supraveghere din zonă, fiind postat pe Facebook. Autorul înregistrării a sunat la Poliţia Carei, sesizând actul de abandon. Înregistrarea postată pe rețeaua de socializare a stârnit numeroase reacții din partea iubitorilor de animale, care au cerut tragerea la răspundere a stăpânului care și-a abandonat cățelul în centrul Careiului, în loc să îi caute un alt stăpân, dacă tot nu îl mai vroia.

Înregistrarea cu abandonarea cățelului: