Primăria Carei va depune un nou proiect pentru continuarea modernizării luminatului public din oraș. Valoarea acestuia este 5,4 milioane lei și urmează să fie finanțat prin intermediul unui program lansat de Administrația Fondului de Mediu.

carei (1)
În ședința online de ieri, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului și indicatorii tehnico-economici ai investiției. Valoarea a investiției este 5,4 milioane lei, din care 4,8 milioane lei reprezintă bugetul alocat prin Fondul de Mediu. Potrivit proiectului, vor fi instalate 819 aparate de iluminat pe stâlpii existenți, bazate pe tehnologie LED, controlate prin telegestiune. În urma modernizării, consumul anual de energie al sistemului de iluminat public va scădea cu 60,67%.
În paralel, Primăria Carei derulează proiectul ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”, în valoare de 14 milioane lei, finanțat din fonduri europene. Proiectul prevede înlocuirea rețelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este rețea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe rețeaua existentă în comun cu cea de distribuție pe aproximativ 70% din străzi, iar pe străzile pe care nu există iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza invesții de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi și aparate no. Toate aparatele care vor fi montate în cadrul proiectului vor fi echipate cu sisteme de control și comunicație de la distanță, iar pe toate arterele principale se va realiza un iluminat special, modern, destinat trecerilor de pietoni, iluminat care va utiliza un sistem inovativ de senzori și panouri fotovoltaice. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional.