În primele 11 luni ale acestui an, Careiul a atras finanțări din fonduri europene și guvernamentale, prin intermediul proiectelor pe care le implementează, în sumă totală de 28 milioane lei, adică aproximativ 5,7 milioane euro. Suma atrasă în acest an prin proiecte este cu 10% mai mare decât cea de anul trecut.

carei

Până la sfârșitul anului mai există șanse să intre încă 3,3 milioane lei, astfel suma totală a finanțărilor atrase în 2021 ar crește la 6,3 milioane euro, a declarat managerul public Beko Tamas.
Proiectul Mobilitate1, privind introducerea transportului în comun cu microbuze electrice și a unui sistem de bike sharing, se află într-un grad avansat de implementare, fiind achitate facturi însumând de 88% din valoarea totală a proiectului.
Proiectul Mobilitate2, privind extinderea pistelor de bicicliști și modernizarea spațiilor verzi, au fost plătite facturi reprezentând de 60% din valoarea totală a proiectului. Și în cazul modernizării zonei de agrement Șomoș au fost achitate lucrări în procent de 60% din valoarea totală, a declarat managerul public Beko Tamas.
În cazul proiectului privind modernizarea iluminatului public s-au plătit facturi reprezentând 20% din valoarea totală. S-a lucrat mai mult la rețeaua subterană de cabluri, valoarea mai mare urmează la anul, la instalarea corpurilor de iluminat.
De asemenea, alte proiecte implementate de Primăria Carei sunt într-un stadiu tot mai avansat, spune managerul public Beko Tamas (foto). La proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr.1 se evaluează cele două oferte depuse pentru realizarea lucrărilor. La Grădinița Nr.3 sunt în curs de execuție lucrările de extindere și modernizare. Pentru centrul recreativ de lângă stadionul Victoria (bazinul de înot) s-a dat ordin de începere a lucrărilor.

beko-tamas
De asemenea, s-a finalizat evaluarea ofertelor în cazul proiectului Locuințe Sociale I, de pe strada Dr. Marinescu. În 13 decembrie se va semna contractul de execuție, în cazul în care nu apar contestații.
În cazul Centrului multifuncțional (biblioteca cu parcare subterană), proiectul tehnic se află în reavizare la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Vest, urmând ca anul viitor să fie realizată procedura de achiziție publică pentru lucrări.
La creșă, lucrările sunt în execuție, s-a finalizat corpul A, iar acum se lucrează la corpul B. Pentru proiectul terenului de joacă din parc a fost lansată procedura de achiziție, care se va finaliza în 17 decembrie.
La proiectul Locuințe sociale II, situate str. Peleș, se lucrează la elaboraread ocumentației tehnice, iar în 20 decembrie va fi depus spre finanțare.
La fel și în cazul proiectului transfrontalier RO-HU, implementat în colaborare cu Nyirbator, prin care se reabilitează fosta casă de copii de pe strada Vasile Lucaciu, se lucrează la documentația pentru SEAP, ar trebui lansată procedura până în 15 decembrie, a declarat managerul public Beko Tamas.
La construirea adăpostului de câini lângă fosta groapă de gunoi, lucrarea a fost contractată, s-a dat ordin de începere a lucrărilor, anul viitor, în primăvară, vor fi demarate lucrările.
Lucrările de modernizare și extindere a Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, finanțate prin PNDL 2, sunt în curs de finalizare. A fost achiată 80% din valoarea totală, termenul de finalizare fiind 30 iunie 2022.
Primăria Carei are aprobare pentru construcția a încă 58 de locuințe ANL. Administrația locală a asigurat utilitățile, ANL a lansat licitația pentru proiectare și execuție, probabil în martie va fi atribuită, a încheiat managerul public Beko Tamas.