Meciul dintre FC Botoșani și Universitatea Craiova va fi unul cu o încărcătură specială pentru Istvan Kovacs. Arbitrul din Carei bifează, în această seară, o bornă importantă: 300 de meciuri „fluierate” în Liga 1, informează Gsp.ro.

istvan kovacs

Arbitrul de 37 de ani va bifa o performanță de top pentru un „central” de la noi: partida cu numărul 300 în prima ligă! Doar Alexandru Tudor, Cristian Balaj și Sebastian Colțescu au mai reușit asta în întreaga istorie a arbitrajului românesc.
Povestea arbitrului Kovacs a început în apartamentul său din Carei, în 1996, la doi ani după ce „Generația de Aur” scotea România în stradă. „Stăteam în fața televizorului, analizam jocurile, luam decizii, iar asta l-a făcut pe tatăl meu să spună că în momentul când voi împlini vârsta minimă pentru a face cursul de arbitri, o să mă înscrie și o să devin arbitru”, povestește Istvan.
Inițial a practicat fotbalul, apoi, în paralel, s-a apucat și de arbitraj, după care a decis că e momentul să aleagă un singur drum: „Așa am luat arbitrajul în serios și m-am hotărât să îmi fac o carieră în acest domeniu”. A luat-o de jos, au început să se adune meciurile, dar și poveștile.
Citiți articolul integral aici.