Procurorii DIICOT au reținut ieri, pentru 24 de ore, opt persoane acuzate că făceau parte dintr-o rețea de traficanți de canabis, destructurată în urma acțiunii de ieri. Printre cei reținuți se află și tânărul din Cămin, la a cărui domiciliu a fost găsit aproape un kilogram de canabis. Cei opt urmează să fie prezentați azi instanței în vederea emiterii mandatelor de arestare. 

arestat

Reamintim că, ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat un număr de 48 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În fapt, s-a reținut că, la data de 21.12.2017, pe raza municipiului Satu Mare s-a constituit un grup infracțional organizat, care a avut ca scop comercializarea de droguri de risc(cannabis).
Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, gruparea infracțională era structurată în trei paliere bine organizate. Liderii grupării vindeau cannabisul către alți dealeri principali, care ulterior îl distribuiau către cei locali, către consumator ajungând să fie comercializat la prețul de 70 lei/gram.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane. Printre acestea se numără și un tânăr din localitatea Cămin, la a cărui domiciliu s-a găsit aproape un kilogram de canabis.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.