Prin intermediul unei adrese înaintate Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Consiliul Local Carei solicită ca pentru anul școlar 2022-2023, suplimentare numărului existent de clase încă două, respectiv o clasă cu profil filologie limba maghiară la Liceul Teoretic, respectiv o clasă cu profil tehnic limba română la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu.

bursa elev
” În anul școlar 2016-2017 s-a desființat o clasă de filologie limba maghiară la Liceul Teoretic, iar în anii școlari 2020-2022 s-au desființat două clase de limbă română de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. Analizând situația elevilor care au părăsit municipiul Carei și au ales o altă instituție de învățământ din județ sau din străinătate, constatăm că, numai în ultimii doi ani, au plecat 73 de elevi, neavând alte variante de s studia în Carei”, se arată în adresa semnată, în numele Consiliului Local, de către președintele Comisiei de Învățământ și Cultură, consilierul local Venig Gabriella.
”Pentru remedierea acestei situații, solicităm pentru anul școlar 2022-2023, două clase de liceu suplimentare numărului existent și anume: o clasă cu profil filologie limba maghiară la Liceul Teoretic, respectiv o clasă cu profil tehnic limba română la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. Având în vedere că liceele din Carei deservesc nu numai populația din municipiu, ci și locuitorii zonelor aferente, această doleanță, credem noi, poate fi îndeplinită, observând și numărul ascendent de elevi din această grupă de vârstă”, se mai arată în cererea adresată inspectorului general al IȘJ Satu Mare, Anișoara Boitor.