Proiectul „MarFar! Bilet spre independență!”, derulat de FARA în municipiul Satu Mare, coordonat de careianca Carmen Pop, directorul programului de tineret Sprijin pentru Viață Independentă al Fundației FARA, a ajuns în finala Galei Tineretului din România. Pentru a câştiga ediţia din acest an a Galei, proiectul are nevoie de voturile careienilor.

pop carmen

Pentru a vota proiectul coordonat de careianca Carmen Pop, click aici.
Programul social Centru de tranzit pentru tineri în dificultate derulat de către Fundația FARA în localitatea Satu Mare, implementează în perioada septembrie- octombrie 2021, proiectul ”MarFAr! Bilet spre independență!” care își propune creșterea gradului de independență și reziliență a cel puțin 17 tineri cu oportunități reduse, incluși în program, cofinanțat de către Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare, fiind unul dintre câștigătorii Concursului local de proiecte pentru anul 2021. Tinerii au participat la ateliere de lucru pe subiecte de încadrare profesională și integrare socială, susținute atât în locația programului cât și pe nisipul de pe plaja Mării Negre. În următoarele etape ale proiectului se va derula expoziția tip Pictionar care are ca și tema ”Clipa pe care vrem să o păstrăm mereu tânără în amintirea noastră”, în spațiul de expoziție din incinta Shopping City Satu Mare,situat între magazinele Animax și Samsonite din zona Servicii, în perioada 15-17 octombrie 2021.
Activitățile outdoor se vor încheia cu o zi în natură, unde cu sprijinul Asociației Caiac Smile tinerii vor exersa atitudini și aptitudini sănătoase față de sine, fața de ceilalți și față de mediul înconjurător.
”Am identificat deja multe moment unice în cadrul acestui proiect, momente care au construit legături care înnodate formează poduri nevăzute dar trainice, peste timp și spațiu.” ne spune Carmen Pop, directorul programului de tineret Sprijin pentru Viață Independentă al Fundației FARA.
Cu o experiență de 30 de ani în oferirea de servicii sociale, furnizor acreditat, Fundația FARA contribuie prin programele dezvoltate la creșterea calității vieții, a coeziunii și responsabilității sociale în comunități vulnerabile din România. Centrul de tranzit ”Foyer” din localitatea Satu Mare oferă servicii de asistență social cu cazare din septembrie 2002, tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate.