Întrucât nicio bancă nu s-a arătat interesată la procedura de selecție de oferte inițiată în luna septembrie, Primăria Carei reia demersurile pentru obținerea unui credit în sumă de 25,364 milioane lei.

primarie

În ședința extraordinară de azi, desfășurată electronic, Consiliul Local Carei a aprobat noile condiții pentru creditul bancar. Perioada de creditare a rămas tot de zece ani, însă perioada de tragere a fost diminuată la doi ani, începând din ianuarie 2022, față de cei trei ani din oferta anterioară. De asemenea, perioada de grație pentru rambursarea ratei principale a fost redusă de la 56 de luni la 24 de luni. Prin modificarea condițiilor, administrația locală careiană speră ca, în pofida perioadei pline de incertitudini pe care o parcurgem, să trezească interesul băncilor la procedura de selecție de oferte pentru atribuirea contractului de creditare.
Lista investițiilor propuse spre finanțare din credit:
1. Reabilitare B-dul 25 Octombrie, tronson cuprins între strada Mioriței și limita intravilană a străzii;
2. Mobilitate urbană – reabilitare străzi în Municipiul Carei;
3. Mobilitate urbana – reabilitare trotuare în Municipiul Carei;
4. Construcție complex sportiv cu teren de fotbal;
5. Amenajare zona urbană Piața Avram Iancu;
6. Studiul de soluție pentru eliberare de amplasament pe străzile 1 Decembrie 1918, Iuliu Maniu, Mihai Viteazu și B-dul 25 Octombrie între magazinul Unicarm și turnul de apă din Municipiul Carei – ca urmare a modernizării drumurilor publice în Municipiul Carei;
7. Amenajări la balta existentă în parcul de agrement SOMOS Municipiul Carei;
8. Dotarea Municipiului Carei cu parcometre aferente locurilor de parcare cu plată;
9. Achiziționarea de autovehicule utilitare și utilaje necesare dotării Direcției Servicii Publice Locale;
10. Cheltuieli neeligibile proiect de amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei
11. Prefinanțare cheltuieli neeligibile proiect ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”.