Primăria Căpleni a reușit să efectueze investiții de două milioane lei în cursul acestui an. Chiar azi a început asfaltarea străzii Maghiare din localitate. Cu ocazia lucrărilor, va fi lărgit carosabilul, astfel încât acesta să aibă o lățime de 4 m pe toată lungimea străzii, a declarat primarul Megyeri Tamas Robert. Asfaltarea acestei străzi costă 500.000 lei.

asfaltare capleni
Investiții importante pentru comună în 2021
În cursul acestui an s-a reabilitat locul de joacă din comună, unde nu au mai fost făcute lucrări de circa 30 de ani. Terenul de joacă, a cărui modernizare a costat 200.000 lei, a fost dat în folosință de Ziua Copilului.
De asemenea, a fost amenajată o parcare la cimitir, cu suma de 150.000 lei. ”Căpleni este o comună mare, cu 3.000 de locuitori. Cu această investiție nu se poate rezolva problema parcărilor de Luminații, dar oferă condiții decente în cazul unei înmormântări”, a declarat primarul Megyeri.
Pentru serviciul voluntar de pompieri a fost achiziționată o autoutilitară, respectiv un buldoexcavator pentru activitățile edilitar-gospodărești, care au costat 500.000 lei. În spatele Primăriei, se află în curs de amanajere un atelier și un garaj, care va fi finalizat în acest an.
Întrucât cele două echipe de fotbal, AS Căpleni și Fortuna Căpleni, au solicitat dezvoltarea posibilităților de antrenament, se construiește un teren special pentru antrenamente, dotat cu gazon sintetic, situat lângă baza sportivă. Investiția valorează 350.000 lei.
La începutul anului, a fost pavată zona din jurul școlii, fiind amenajată o parcare în fața cabinetelor medicale. Acestea au costat 300.000 lei.
Pentru a asigura buna funcționare a activităților culturale, au fost continuate lucrările de reabilitare a centrului cultural. Acesta găzduiește fanfara, biblioteca comunală, sediul Asociației Curcubeu. Tot aici a fost amenajată o sală pentru dansuri și o arhivă a Primăriei Căpleni, conform standardelor în domeniu.
Investiții finanțate din alte surse
Tot în cursul anului 2021, au fost finalizate lucrările de asfaltare a Drumului Județean Căpleni- Cămin, din care un tronson se află în localitate, finanțate de Consiliul Județean. De asemenea, s-a reușit în sfârșit darea în folosință a celor două treceri la nivel cu calea ferată dintre Căpleni și Carei. ”O lucrare bine făcută, care contribuie la siguranța locuitorilor comunei noastre care se deplasează spre sau dinspre Carei”, spune primarul Megyeri Tamas Robert.
Proiecte depuse în valoare totală de 7 milioane lei
Primăria Căpleni a depus două proiecte la Administrația Fondului de Mediu pentru reabilitarea termică a grădiniței și a școlii, cu șanse reale de a obține finanțarea solicitată, în sumă totală de un milion de lei.
În cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, Primăria Căpleni a decis să depună un proiect mai mare, în valoare de 6 milioane lei, care vizează modernizarea a 3,1 km de străzi, adică aproximativ o treime din rețeaua de străzi a localității.
O rețea de drumuri agricole, o problemă arzătoare
”Ca și primar aflat la primul mandat, am considerat că este foarte important să avem în centrul atenției atât tinerii cât și vârstnicii și să încercăm să acoperim cât mai multe dintre necesitățile localnicilor. În același timp, ne străduim să pregătim un proiect concret pentru cea mai arzătoare problemă a comunei noastre, amenajarea de drumuri agricole. Acest proiect este important întrucât o foarte mare parte din terenurile agricole ser află de cealaltă parte a râului Crasna și trebuie să asigurăm accesul fermierilor la ele. Cu atât mai mult cu cât numeroase familii din comună trăiesc din agricultură. Pregătim documentația pentru o rețea de 6 km de drumuri agricole și încercăm să identificăm o sursă de finanțare pentru acest proiect important”, a declarat primarul Megyeri Tamas Robert.