Primarul Careiului, Eugen Kovacs încearcă, de mai multe zile, să convingă angajații nevaccinați ai celor trei grădinițe care nu au pragul de 60% să se vaccineze cât mai repede pentru a se putea redeschide aceste unități de învățământ în condițiile impuse de autoritățile centrale, informează administrația locală careiană.

eugen kovacs
”Din nefericire, am ajuns în situația în care nu se pot redeschide trei grădinițe din Carei din cauza faptului că personalul nu este vaccinat în proporție de 60%. În aceste zile, am avut mai multe întâlniri cu angajații respectivi și am încercat să le explic câteva aspecte. În primul rând, nu pot accepta nici eu, în calitate de primar, dar nici părinții faptul că cele trei grădinițe nu pot fi redeschise din cauza celor nevaccinați, punându-i într-o situație imposibilă pe părinții care lucrează. În al doilea rând, recunosc că totul pornește de la lipsa de fermitate a guvernanților și acest lucru este valabil și în cazul altor instituții publice din România, nu numai în cazul celor de învățământ. Inclusiv în Primăria Carei ne confruntăm cu o asemenea situație, din păcate”. a declarat primarul Eugen Kovacs.
Primarul Careiului consideră că bugetarii ar trebui să fie un exemplu pentru restul populației. ”Dacă personalul care lucrează în instituțiile publice din România nu înțelege că trebuie să se supună unor reguli care să contribuie la stoparea pandemiei de COVID-19, atunci ce așteptări să mai avem de la restul populației. Specialiștii au spus clar că vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa de amenințarea acestui coronavirus, așa că ar fi bine ca lumea să îi asculte și să nu plece urechea la tot felul de dezinformări prostești”, a mai spus primarul Kovacs.