Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei împreună cu cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, pe raza municipiului Carei, un bărbat, de 34 de ani, din Carei, în autoturismul căruia se aflau doi câini din rasa ogari sau metis de ogari, precum și un cadavru de animal eviscerat din specia căprior, provenit din braconaj.

ogari braconaj

În autoturism au fost găsite și 3 cuțite, un briceag și 2 dispozitive de iluminat, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.
Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat, iar cadavrul eviscerat al animalului a fost crotaliat și predat Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Satu Mare, în vederea efectuării necropsiei.
Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj prin vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, practicarea vânătorii cu ogari sau metis de ogari, braconaj prin vânătoare cu dispozitive de iluminare și transportul vânatului dobândit sau găsit împușcat sau tranșat în teren.