Participanţii la Festivalul de grădini de la Ponte de Lima au avut ocazia să admire în acest an un proiect la care a contribuit şi arhitectul peisagist careian Enyedi Bálint-Zsolt, stabilit în prezent la Cluj, informează publicaţi de limbă maghiară Maszol. Din proiectele sosite din întreaga lume, organizatorii aleg anual cele mai reuşite 11, pe care le şi construiesc pentru a fi admirate de participanţii la festival.

gradina
Foto: Barazsuly Viktoria Adrienn

Grădina „Santuarul invulnerabilităţii”, al cărui element central este un lac având în mijloc un nufăr stilizat, constituie rezultatul muncii careianului Enyedi Bálint-Zsolt, alături de Mitterer Melanie şi Wu Claudia. Cei trei studenţi la arhitectură peisagistică s-au întâlnit la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii din Viena, unde careianul Enyedi Bálint-Zsolt, absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, se afla în cadrul programului Erasmus+.
„A fost foarte interesant să lucrăm împreună, având fiecare experienţe diferite, dar toţi trei am avut acelaşi ţel şi aceeaşi pasiune. Am avut diferenţe de opinii, contradicţii profesionale, dar independent de acestea s-a format o bună echipă creatoare”, a declarat careianul Enyedi Bálint-Zsolt pentru publicaţia Maszol.
„Unul dintre elementele comune a fost apa, care apare în toate religiile. Al doilea a fost necesitatea siguranţei: am considerat că, de-a lngul vieţii sale, omul încearcă cel mai mult să ajungă la siguranţă, într-un mediu protejat. Acestea am dorit să le realizăm cu proiectul noastru. Cărarea cu spirală interioară simbolizează căutarea, iar apa care o delimitează şi vegetaţia luxuriantă pericolele care ne pândesc pe acest drum. Acestea au fost elementele de bază ale proiectului nostru”, a adăugat careianul Enyedi Bálint-Zsolt pentru publicaţia Maszol.

echipa
Careianul Enyedi Bálint-Zsolt, alături de Mitterer Melanie şi Wu Claudia