Castelul din Carei va apărea pe o ediție specială a celebrelor bancnote suvenir de 0 Euro. Castelul Karolyi a devenit așadar, al treilea brand românesc, după cetatea Alba Carolina și Masivul Bucegi care beneficiază de acest tip de promovare.

castel
Cele 5000 de exemplare emise cu aprobarea Băncii Naționale a Franței la standardele de securizare impuse de Banca Central Europeană, sunt similare bancnotelor reale, nu au valoare monetară și vor fi disponibile începând cu luna Ianurie la târgurile de profil și la magazinul de suveniruri al castelului.

Încă de la apariția lor, în 2015, bancnotele suvenir de 0 euro au generat un mare interes atât ​​în rândul colecționarilor de bancnote cât și a turiștilor de ocazie, majoritatea țărilor europene folosind această bancnotă pentru a-și promova imaginea turistică.
Inițiativa includerii Castelului Karolyi în acest proiect de promovare aparține deținătorului mărcii înregistrate „bancnota suvenir de 0 euro” pe teritoriul României cu sprijinul Primăriei Municipiului Cărei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural Grof Karolyi.