Azi 28 octombrie 2021, la propunerea Colegiului Pacientilor din Satu Mare, prefectul Altfatter Tamás a avut o întâlnire cu conducerea organizației, d-nul Bogdan Berkó -președinte și d-na Raluca Boldea-vicepreședinte.

spital
În cadrul discuțiilor, au fost prezentate acțiunile desfășurate în ultima săptămână, cu implicarea Colegiului, respectiv: sponsorizarea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, a Spitalului de Pneumofiziologie Satu Mare si a Spitalului Municipal Carei, cu un număr considerabil de măști FFP3, care vin în ajutorarea personalului medical în acest context pandemic. Se încearcă, de asemenea și donarea a mai multor echipamente medicale, inclusiv a unor tărgi hidraulice. Totodată s-a prezentat activitatea Asociației “Un Zâmbet sănătos pentru copilul tău”, care oferă servicii stomatologice gratuite tuturor copiilor din județul Satu Mare, fără a face deosebire de clasă socială ori alte criterii.
S-a dezvoltat subiectul și prin prisma finanțării acestei activități, respectiv a importanței igienei orale, a îmbunătățirii sănătății celor mici și disperata nevoie de a găsi suport financiar atât din sectorul public cât și din cel privat, pentru o activitate ce poate schimba viața multor copii si familii. Momentan, costurile echipamentelor și materialelor medicale sunt asigurate de către Asociație, care tratează aproximativ 250 de copii, lunar, prin forțe proprii și donații.
Prefectul Tamás Altfatter a mulțumit în numele sătmărenilor pentru inițiativa Colegiului Pacienților Satu Mare precum și pentru activitatea Asociației ”Un zâmbet sănătos pentru copilul tău” declarând că sprijină întru totul scopul acestui demers, asigurând că Instituția Prefectului Județul Satu Mare va fi un partener implicat în promovarea unor astfel de inițiative civice și îndemnă pe toți cei care doresc să contribuie la sănătatea copiilor din județul nostru să contacteze organizația în acest sens.