Ungaria ne trimite din nou ajutor, de data aceasta sub formă de echipamente medicale și medicamente. La spitalul din Carei vor sosi două ventilatoare, iar la cel din Satu Mare trei, respectiv măști și medicamente, informează UDMR Satu Mare.

policlinica
Predarea donație va avea loc pe 29 octombrie, la ora 12.00, în curtea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Ora se poate schimba, deoarece mijlocul de transport care aduce donația trebuie să oprească și în județele Bihor și Sălaj. Ora exactă va fi comunicată în cursul dimineții de mâine.
În aprilie 2020, Guvernul Ungariei a mai donat județului Satu Mare o cantitate mare de echipamente medicale de protecție. UDMR Satu Mare a distribuit atunci 7.200 de măști FFP2, 28.800 de măști chirurgicale, o sută de măști de protecție flexi, 10.000 de mănuși de protecție, 400 de bonete, 500 de botoșei , 1.650 litri dezinfectant, 1.500 de combinezoane și 200 de ochelari de protecție.
Echipamentele de protecție au fost distribuite Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, Spitalului Municipal Carei, Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, cabinetelor medicilor de familie și Organizației Caritas Tășnad care are în întreținere un Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice.