Ediția din acest an a Zilei Armatei Române a fost marcată azi la Carei în mod sobru, fără discursuri şi cu respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. La ceremonie a participat şeful Marelui Stat Major al Apărării, general-locotenentul Daniel Petrescu.

_DSC4404

Festivitatea de la Carei a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către generalul-locotenent Daniel Petrescu, după care a urmat intonarea Imnului de Stat al României. Un sobor de preoți, avându-i în frunte pe arhiereul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul şi arhiereul vicar PS Timotei Sătmăreanul, a oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.
Ştafeta veteranilor Invictus a predat drapelul României, reunit simbolic la Carei, pe care primarul Eugen Kovacs l-a arborat pe Monumentul Ostaşului Român. Apoi au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român, urmate de o defilare a Gărzii de onoare. Careiul a fost survolat de elicoptere şi avioane militare.