Unsprezece familii au fost evacuate ieri şi astăzi din imobile aparţinând Primăriei Carei după ce au acumulat datorii de peste 300.000 lei la plata chiriei, a curentului electric , a apei şi canalizării, informează Satu Mare News. Este vorba de familii care locuiau în fostul internat al Liceului Agro de pe strada Iuliu Maniu şi în fostul cămin de bătrâni de pe strada Doina.

evacuare jandarmi (1)

În cursul zilei de marți, 19 octombrie, executorul judecătoresc însoțit de forțele de ordine din cadrul Poliției Locale Carei, Poliției municipiului Carei și un detașament de intervenție din cadrul Jandarmeriei Satu Mare a descins la prima adresă, unde o familie părăsise deja locația, nefiind nevoie de evacuarea silită, iar celelalte două au părăsit locațiile fără să se împotrivească.
Miercuri, 20 octombrie, aceleași efective ale forțelor de ordine însoțite de executorul judecătoresc și de reprezentanții Primăriei Carei au descins la cea de-a doua locație, de pe strada Doina, unde a continuat procedura de evacuare. Două dintre familii au înțeles să părăsească imobilele ca urmare a somațiilor primite, iar celelalte șase s-au conformat ca urmare a intervenției executorului judecătoresc și au evacuat în cursul zilei imobilele, acestea fiind predate proprietarului de drept, respectiv Primăria Carei.
La finalul intervenției, executorul le-a adus la cunoștință persoanelor evacuate că nu au dreptul de a mai utiliza aceste imobile fără acordul proprietarului, precum și consecințele legale ale nerespectării hotărârilor judecătorești de evacuare.
Citeşte articolul integral pe Satu Mare News.