Incendiu puternic într-o gospodărie din Berveni. Un porc și zeci de pui, mistuiți de flăcări

Pompierii au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Berveni.

ince2

La fața locului s-au deplasat patru echipaje ale Detașamentului de Pompieri Carei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD (una cu echipaj de prim-ajutor, iar cea de-a doua de terapie intensivă mobilă). Au intervenit un ofițer, 11 pompieri militari și opt pompieri voluntari împreună cu primarul și viceprimarul comunei Berveni.
În urma incendiului, au ars o anexă gospodărească, acoperișul casei (400 mp), 10 mc de lemn de foc și s-au degradat tavanul casei, un aragaz de gătit și materialele textile aflate în interiorul casei. O suină a fost găsită decedată și 20 de pui de găină. Au fost salvate două case de locuit din imediata vecinătate, o șură cu grajd în care se aflau animale și trei butelii cu gaz butan.
Potrivit ISU, cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită dintr-un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.