Pompierii au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Berveni.

ince2

La fața locului s-au deplasat patru echipaje ale Detașamentului de Pompieri Carei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD (una cu echipaj de prim-ajutor, iar cea de-a doua de terapie intensivă mobilă). Au intervenit un ofițer, 11 pompieri militari și opt pompieri voluntari împreună cu primarul și viceprimarul comunei Berveni.
În urma incendiului, au ars o anexă gospodărească, acoperișul casei (400 mp), 10 mc de lemn de foc și s-au degradat tavanul casei, un aragaz de gătit și materialele textile aflate în interiorul casei. O suină a fost găsită decedată și 20 de pui de găină. Au fost salvate două case de locuit din imediata vecinătate, o șură cu grajd în care se aflau animale și trei butelii cu gaz butan.
Potrivit ISU, cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită dintr-un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.